A+ A-

Példák a valódi életből

A repülőgépgyár

A The Airplane Factory egy dél-afrikai repülőgépgyártó Johannesburgból. A cég könnyű repülőgép alkatrészek gyártására specializálódott amatőr konstruktőrök számára. Hogy emlékezetessé tegyék a Light Aircraft Association (LAA) képviselő-testületének 70. évfordulóját és mivel a The Airplane Factory

a "Sling 4" elnevezésű négyülésesét tervezte bevezetni az Egyesült-Királyságban, az alapítók szerettek volna valami különlegessel előállni. A kérdés az volt, hogy mit tehetnek? Az elgondolás az volt, hogy valami újat csináljunk, ami kihívást jelent számunkra, érdekes, de egy kicsit őrültség is – építsünk egy repülőt a LAA Rally-n a Sywell Aerodrome-ban!

A The Airplane Factory egy dél-afrikai repülőgépgyártó

A projekt részletei

 • Kategória:
  Repülőgépgyártás
 • Projekt:
  "7 - 10 LAA Sling
  Build Challenge"
 • Bővebb információ:
  The Airplane Factory

Sling 7 - 10 kihívás = 70. évforduló LAA Sling Építési Kihívás

Az ötlet felvetése után egy teljes, négyüléses repülőgép készletet becsomagoltak Dél-Afrikában és elküldték a Sywell Aerodrome-ba, ahol 10 ember szerelte össze (TAF alkalmazottak és önkéntesek) hét nap alatt. Miután a csapat befejezte a munkáját, az első tesztrepülést itt, majd az LAA Rally-n tartották meg. Az The Airplane alkalmazottai több, mint 200 Sling repülőgépet gyártottak, ezért feltételezhetik, hogy ez a különleges kihívás hihetetlenül könnyű lesz a tapasztalt csapat számára. A nehézség azonban az volt, hogy a sywelli csapat több, mint felének semmilyen korábbi repülőgép-építési tapasztalata nem volt. Az egyesült-királyság-beli első két ügyfelünk a kezdők között volt. Mike Blyth, a The Airplane Factory tervezője és alapító tagja, vezette a csapatot „a hibák szóba sem jöhetnek” jelszóval.

A "7 - 10 LAA Sling Build Challenge" bizonyítékul szolgált arra, hogy nem kell szakképzett mérnöknek lennie ahhoz, saját kezűleg állítson össze egy repülőgépet. Néhány utasítással és kis segítséggel mindenki sikeresen nézhet szembe ezzel a kihívással. A Sywell Aerodrome-ban megrendezett LAA Rally érdekfeszítő esemény volt a GESIPA® UK számára, mivel a GESIPA® szponzorálta a The Airplane Factory-t több AccuBirds® szerszámmal, és lehetőséget kapott arra is, hogy közelről leellenőrizze az elkészült repülőgépet. A GESIPA® a TAF-nek PolyGrip® alumínium/acél vakszegecseket is beszállít, amelyeket a repülőgép építése során használnak fel. Körülbelül 17 000 különböző méretű vakszegecsre van szükség egy ilyen kaliberű repülőgép összeállításához.