A+ A-

TAURUS® 1–4 C

Vakszegecselő szerszámok integrált szegecshúzási folyamat-ellenőrzéssel

A TAURUS® széria központi eleme a praktikus moduláris elv, amely segítségével ezeket a szerszámokat saját speciális munkakövetelményeihez illesztheti. Tartozék alkatrészek széles kínálatából választhat, amelyek kompatibilisek a különböző szerszámokkal.

Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódnia az óriási alkatrész raktárkészletek miatt és a karbantartás is minimálisra csökken. A TAURUS® C széria a pneumatikus vakszegecs megmunkáló szerszámok egyik változata integrált szegecshúzási folyamat-ellenőrzéssel kiegészítve.

Szegecshúzási folyamat-ellenőrzés

A szegecshúzási folyamat-ellenőrzés a szakítószilárdság és a vontatás online értékelését foglalja magában a vakszegecs szegecshúzási folyamat során. Az értékelő ablak egy speciális beállító szoftverrel konfigurálható. A szegecshúzási folyamat-ellenőrzés futtatásához szükséges összes komponens be van építve a szerszámokba. Kevesebb, mint 1 µs-ra van szükségünk egy húzási folyamat ellenőrzéséhez, és az eredmény közvetlenül a szerszámról olvasható le piros vagy zöld LED fény formájában. Az egyéni értékelésen kívül a rendszer a komponenseket teljességükben csoportosan értékeli. A szerszám akár 260 000 szegecshúzási folyamat adatot képes elmenteni, amelyekhez bármely ponton hozzáférhet. A rendszer a hibatípusokat is felismeri és elmenti azokat a következő hibaelemzéshez és javításhoz. A szerszámok önállóan üzemeltethetők, illetve az ügyfél saját rendszereibe integrálhatja azokat a GESIPA® interfész használatával.

GESIPA® interfész

A GESIPA® interfészt a GESIPA® házon belül fejlesztette ki egy beágyazott számítógépes rendszer alapján. 24 digitális bemenettel és kimenettel rendelkezik a PLC-vel való kommunikációhoz. Az új GESIPA® interfész által kínált funkciókon kívül lehetőség van egy protokoll konvertert csatlakoztatni valamennyi aktuális busz rendszerre (egy RJ45-ös hüvellyel) és külső tárolóeszközhöz, illetve egy USB portot is az adatok gyors átvitele érdekében. Ez az opcionális extra feláras. A GESIPA® interfész egy SQLite folyamat adatbázissal is rendelkezik, ahol az utolsó 250 000 folyamatadatot tárolhatja (pl. dátummal, idővel, szegecselési ponttal, folyamatgörbével és értékeléssel). Természetesen visszamenőleg is kompatibilis, azaz régebbi modellekkel is használható.

A sűrített levegő optimális kihasználása

A sűrített levegőt rugalmassága miatt nagyon gyakran használják az ipari termelésben, de hátránya, hogy magas költségeket okoz, és a fogyasztás ráadásul szennyezi a környezetet. A GESIPA® számára ez elég ok volt arra, hogy a TAURUS® készülékcsaládot egy világszerte egyedülálló, sűrített levegőtakarékos technológiával szerelje fel. A GESIPA® rendszer kétszer használja fel a beállítási folyamathoz szükséges sűrített levegőt. Először a vakszegecs beállításához, majd a maradék szegecsdorn kidobásához. Nem utolsósorban ez azt is jelenti, hogy a TAURUS® készülékcsalád zajkibocsátása rendkívül alacsony.

Azért vagyunk, hogy segítsünk Önnek

Ha szeretne több információt kapni nagyon személyre szabott szerelőpadjainkról, csak kérdezzen bátran! Keressen minket bátran – mindig örömmel segítünk!

Az Ön kapcsolattartója

Niertit István

Kapcsolat