A+ A-

Szegecshúzási folyamat-ellenőrzés és működés dokumentálása

Teljes körű minőségbiztosítási rendszer

A húzási folyamat ellenőrző rendszer a GAV 8000 electronic szerves részét képezi. A vakszegecsek működése dokumentációjának és a behelyezési folyamat ellenőrzésének köszönhetően 

a GAV 8000 electronic folyamatainak megbízhatósága már a szerszám csatlakoztatásának pillanatában biztosítva van. A teljes körű GESIPA® minőségbiztosítási rendszer precíz és pontos a gyártás első szakaszától kezdve egészen addig a pillanatig, amíg a vakszegecset behelyezték.

Integrált szegecshúzási folyamat-ellenőrzés

A GAV 8000 electronic standard felszereltségként GESIPA® szegecshúzási folyamat-ellenőrzéssel kerül kiszállításra, számos további előnyt biztosítva a felhasználó számára. Teljes körű minőségbiztosítási koncepció kerül alkalmazásra, a maximális biztosítás érdekében a folyamat során. Ezenkívül a szerszám cseréjekor nincs szükség a rendszer kalibrálására. A rendszer önálló üzemeltetése egyszerű a könnyű és gyors felszerelési folyamatnak köszönhetően. Amennyiben szabályozót szeretne beszerelni, interfészek állnak rendelkezésére.

Minőségbiztosítási rendszer

A GESIPA® minőségbiztosítási rendszer precíz és pontos a gyártás első szakaszától kezdve egészen addig a pillanatig, amíg a vakszegecset behelyezték. A működés dokumentálásának és a behelyezési folyamat ellenőrzésének kombinálásával a GAV 8000 electronic folyamatainak megbízhatósága biztosított, amint a csatlakoztatása megtörtént. A teljes minőségbiztosítási rendszer a következő három részből áll:

  • Méretellenőrzés
  • Működésellenőrzés
  • Szegecshúzási folyamat-ellenőrzés

A méret és a működés ellenőrzése a GESIPA® gyárban történik, míg a szegecshúzási folyamat ellenőrzése valós időben történik a gyártó létesítményekben a szegecselési folyamat során.

Működés dokumentálása – szegecshúzási görbe

A szegecshúzási görbét – egyéb paraméterekkel együtt – kalibrált mérőeszközök segítségével az alkalmazásnak megfelelő vakszegecsek minden egyes gyártási tételénél megmérjük. A szár deformáció, becsúszási tulajdonságok, a tüsketörési terhelés és a szorítóerők mért értékeit összehasonlítjuk a célértékekkel, hogy így ellenőrizzük, a vakszegecs megfelelően lett-e kialakítva az alkalmazás során és a biztos kötés létre jött-e.

Működés dokumentálása – tüske kilökőerő

A húzás után a szegecsben maradt tüskét egy kilökőtű adja ki. A mért erő progressziója mutatja meg, hogy a tüske a helyén maradt-e és nem okoz csörgő hangokat. Egy gyártási tétel kiszállítását csak abban az esetben engedélyezik, ha mindkét érték a tűréshatáron belül esik.

Ellenőrzött folyamat – biztonságos csatlakozás

Amennyiben a vakszegecseket ipari alkalmazásokban helyezik be, ahol a biztonság és a védelem kulcsfontosságú, a szegecselési folyamatot teljes körűen ellenőrizni és dokumentálni kell. A GAV 8000 electronic teljesen automatikus szegecselő szerszám gazdaságos megoldásokat kínál az adott alkalmazásnak megfelelően mindenhez a mögöttes rendszertől a vonalkódolvasós egységig és a folyamat számítógépes rendszeréig.