A+ A-

Egészen pontosan mi a szegecselési/vakszegecselési technológia?

A GESIPA® pontosítja

Záróreteszek

A záróreteszeket olyan alkalmazásokban használják, amelyek magas követelményeket támasztanak, a kötés tartósságát és rezgéssel szembeni ellenállóságát illetően. Ehhez a fajta kötéshez a záróretesz komponenseihez kétoldalról kell hozzáférni. Mivel a gallér bepréselődik a reteszelőhoronyba a meghúzási folyamat során, ezek a kötések rendkívül tartósak és biztosan rögzülnek, megakadályozva természetes kilazulásukat.  

A GESIPA® nem gyárt saját záróreteszeket, azonban termékkínálatában megtalálható néhány kiváló minőségű szegecselő szerszám, amelyek tökéletesen alkalmas azok hatékony behelyezésére. Örömmel adunk Önnek tanácsot és ajánljuk Önnek a legjobb megoldást projektjéhez – legyen az a PowerBird® Pro SRB vagy a pneumatikus meghajtású SRB szerszámok a TAURUS® sorozatból. 

Kötés záróreteszekkel

A szabványos záróreteszeket alkalmazó aktuális kötési folyamat nem különbözik a vakszegecselési folyamattól.

  1. A tű az egyik oldalról, míg a gallér a másik oldalról kerül pozicionálásra.
  2. Az odaillesztett szerszám megfogja a tűt és a gallérhoz nyomja.
  3. Az összekötni kívánt részek összenyomódnak, ahogy a tüske meghúzandó része és a gallér bepréselődik a tű reteszelőhornyába.
  4. A kötési folyamat akkor teljes, ha a húzó szerszám érintkezésbe kerül a különböző összekötni kívánt részek felületével, és a tüske letörik az előre meghatározott töréspontnál a tűben fokozódó húzóerőnek köszönhetően.