A+ A-

Egészen pontosan mi a szegecselési/vakszegecselési technológia?

A GESIPA® pontosítja

Vakszegecsek

A GESIPA® vakszegecselési technológia számos modern ipari gyártási folyamat létfontosságú részévé vált, és olyan kötési technológiákat követelnek meg, amelyek nagymértékben költséghatékonyak és sokoldalúak. Számos előnyt egyesít egy megoldásban, az alkalmazása során hozzáférést biztosítva a felhasználási oldal felől, tartós rögzítési eredménnyel, megbízhatóan köti össze az anyagok széles skáláját, beleértve a lágyabbakat is, és dokumentálja a szegecshúzási folyamatokat, ahol és amikor
szükséges.

A vakszegecsek különböző alakban, anyagokban, hosszúságban és színekben érhetők el. Attól függően, hogy milyen alkalmazásra szánja a vakszegecset, választhat egy standard modellt, amit közvetlenül a GESIPA® raktárból küldünk ki, és rendelhet kifejezetten az alkalmazási területhez megtervezett vakszegecselő szerszámot is.

GESIPA® vakszegecs – terminológia

Egy vakszegecs két részből áll: az üreges szegecsből és a tüsketestből. Az üreges szegecs egy beállítófejből és egy szegecstestből áll. A beállítófej a behelyezési oldalon helyezkedik el, és számos átmérővel és különböző alakban érhető el. A fejváltozatok a következők: lekerekített fejű, süllyesztett és nagy peremes. A szegecstest különböző hosszokban érhető el, ami a szegecselendő anyag vastagságától függ. A tüsketest feladata, hogy deformálja a szegecstestet. Előre meghatározott töréspontja van, amelynél a tüsketest letörik, ha a szegecs sikeresen deformálódott. A betöltő rész a tüsketest azon része, amely az üreges szegecsben hátramarad. Az elhasznált tüske a tüsketestnek az a része, amely a meghúzott szegecsből el lesz távolítva a vakszegecselő szerszám segítségével és ártalmatlanításra kerül.

GESIPA® vakszegecsek – tartós kapcsolatok

A szegecshúzási folyamat során a tüsketest a szegecshúzó szerszámmal behúzásra kerül, ami deformálja az üreges szegecset, amíg az biztosan nem rögzül a komponensben az előírtak szerint.Végül a tüsketest letörik a megadott ponton (előre meghatározott töréspont) és az újrahasznosító rendszer segítségével ártalmatlanítható. A maradványtüske az elhasznált tüske, ami megmarad az üreges szegecsben, és további reteszelő funkciót biztosíthat a kérdéses alkalmazástól függően.