A+ A-

Egészen pontosan mi a szegecselési/vakszegecselési technológia?

A GESIPA® pontosítja

Tömör és félcső alakú szegecsek

A szabványos vakszegecs technológiai lehetőségek mellett a GESIPA® tömör és félcső alakú szegecseket is gyárt Tömör szegecselés üzletágában. Technológiai és pénzügyi szempontból ezek a kötőelemek alternatívát kínálnak a csavarkötésekre és egyéb, két oldalról hozzáférhető kötőrendszerekre.

Különböző méretek, anyagok és kialakítások fedik le az alkalmazási területek széles skáláját. A tömör és félcső alakú komponenseket úgy gyártják, hogy megfeleljenek az ügyfelek speciális elvárásainak. Ezeket a komponenseket az autóiparban használják, és több általános ipari alkalmazásra is felhasználják őket.

Tömör szegecsek

A tömör szegecselés egy nagyon régi technológia, amelyet arra terveztek, hogy a komponenseket nagyon erősen, a formához illeszkedve és szétválaszthatatlanul kösse össze.

Gyártási folyamat:

A tömör szegecseket hidegformázással állítják elő a GESIPA gyárában Olpeban.

Szegecselési folyamat:

A tömör szegecsek egy képlékeny alakváltozási folyamatban lesznek létrehozva egy szerszám segítségével (tartó és ellentartó) és erő alkalmazásával. A szoros illeszkedést a formázási folyamat részeként érjük el, miközben a lyuk területét kitöltjük.

Használat:

A tömör szegecseket általában acél, daru, híd és konténer gyártási alkalmazásokban használják, de az autóiparban is alkalmazzák őket a karosszéria és a vázszerkezet kialakításánál.

A tömör és félcső alakú szegecsek alapvető funkciói és előnyei

A GESIPA® az alkalmazásnak megfelelő konzultációk és az ezzel párhuzamosan végzett házon belüli tesztek alapján testreszabott megoldásokat fejleszt ki. A tömör szegecsek teljes körűen definiálhatók, így bármely speciális példának megfeleltethetők, ha a nyíróerő, a szakítószilárdság, illetve a befogóerő és a korrózióvédelem egyszer be lett állítva.

  • Jóval alacsonyabb összköltség a két oldalról hozzáférhető kötőrendszerekhez képest, mint például a csavarkötések és a záróreteszek
  • Nagy szakító- és nyírószilárdság
  • Nincsenek relatív mozgások az optimális teherhordó tulajdonságoknak köszönhetően – ideális megoldás például teherautók és pótkocsik gyártásához
  • Tartós kötés
  • Nagy állóképesség
  • Magas fokú korrózióvédelem szegecselés után a belső SheraBlack® termodiffúziós folyamatnak és a házon belül kifejlesztett felületkezelésnek köszönhetően

Félcső alakú szegecsek

A félcső alakú szegecsek klasszikus egy darabos kötőelemek két oldalú behelyezéshez. A különbség ezek között a szegecsek és a tömör szegecsek között a tengelyirányú lyuk. A szár részben szilárd, részben üreges.

Gyártási folyamat:

Ahogy a tömör megfelelőjüket is, a félcső alakú szegecseket is hidegmegmunkálási folyamatban állítjuk elő.

Szegecselési folyamat:

A kötés a szár végére kifejtett tengelyirányú nyomás segítségével jön létre. A félcső alakú szegecsek egy tüske oszlatja el vagy fel vannak fűzve a nyitott végükön, ahelyett, hogy fejet formáznának.

Használat:

A félcső alakú szegecsek lehetséges alkalmazási területe első sorban a felületi szegecselést foglalja magában tengelykapcsoló és fékbetét szerkezeteken, illetve akár keréktengelyeken, görgőkön és könyökdarabokon.

Korrózióvédelem – szegecshúzási folyamat hatása

A szegecshúzási folyamat a korrózióvédelem mechanikus sérüléséhez vezethet. A nagyfokú deformálódás és a geometriai elváltozások a bevonat vastagságának megváltozásához vezethet. A GESIPA® Olpe házon belüli folyamata és a termodiffúziós rendszer segítségével kifejlesztette a SheraBlack® felületkezelést. Része a szegecshúzási folyamatnak és a korrózióvédelmi előírásokat figyelembe véve fejlesztettük ki.

Standardsherard és SheraBlack®

A SheraBlack® egy a GESIPA® által kifejlesztett korrózióvédelmi folyamat. Egy termodiffúziós horganyzási eljárással, korrózióálló vas-cink ötvözet-bevonatot visznek fel többek között, ami bármely öntöttvas és acél kategória esetében megfelelő. Ennek a folyamatnak köszönhetően képesek vagyunk ügyfeleink számára azt a védelmet biztosítani, amire szükségük van.